07. 04. 2020 je svetovni dan zdravja. Naši učenci so na ta dan izvedli dejavnosti tehniškega dne. Učili so se o tem, da zdravje ni le gibanje in hrana, ampak tudi dobro organiziran dan v prijetni družbi ljudi, ki jih imamo radi. In tako nam je letos, zaradi izrednih razmer, zares bila ponujena priložnost, da naredimo nekaj zase in za svoje najbližje; za starše, brate in sestre.

Pred začetkom dela so učenci pojedli zdrav zajtrk. Učenci so si ga lahko naredili sami ali pa so ga pomagali pripraviti staršem. Pri tem niso smeli pozabiti na umivanje rok in zob. Naslednja naloga je bila, da tiste površine in predmete, ki se jih pogosto dotikajo, očistijo z običajnim čistilom za površine. Mlajši učenci so to opravili to skupaj s starši. Očistiti so morali: kljuke in druge ročaje, mizo, računalniško  miško in tipkovnico. Pospravili so še svojo sobo, potem pa je sledilo ustvarjanje. Tehniški dan je namreč potekal pod sloganom: »Povežimo se in stopimo skupaj!«  Izdelati je potrebno metulja, s pomočjo katerega so učenci povedali prijateljem, da mislijo na njih in da jim želijo le najboljše. Z metuljem so poslali upanje. Metulja so narisali, pobarvali in izrezali ter ga postavili na okna ali balkone, s katerih je razveselil prijatelje, znance, sošolce, učitelje in cel svet!

Prinesel jim je upanje in pozdrave. O tem, da so se učenci zares potrudili in poslali dobre misli v svet, pričajo tudi poslane fotografije. Ogledate si jih lahko v videu s klikom na povezavo.