Projekt »Ti meni danes, jaz tebi jutri« je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Organizator projekta je društvo Sobivanje, v sodelovanju z Zavodom ORELI.

Projekt se posveča socialnim odnosom kot eni od nepogrešljivih komponent trajnostnega razvoja, posledično pa vpleta vse komponente trajnostnega razvoja. Otroke želi spodbuditi k razmišljanju o odnosih s starejšimi, razviti oziroma nadgraditi čut za pomen medsebojnih odnosov. Ti so v času izrednih epidemioloških razmer še veliko bolj pomembni. Projekti aktivnosti so razdeljeni na tri področja: prazniki, trajnostne akcije, ogled risank /filmov s trajnostno vsebino.

V projektu sodelujejo vsi učenci OŠ Stari trg ob Kolpi. V prvi aktivnosti prazniki – decembrski možje so predstavili, kako so preživeli čas med prazniki s svojimi starimi starši, starši, drugimi sorodniki, kaj jim prazniki pomenijo … Vsak razred je po svoje predstavil svoje videnje. Nekateri so pisali, drugi risali ali fotografirali.

Koordinatorica projekta Ingrid Mihelič