V torek 2. oktobra so se učenci tretjega triletja udeležili prvega naravoslovnega dne, na temo PRVA POMOČ. Naravoslovni dan smo izvedli v sodelovanju z Gimnazijo in srednjo šolo Kočevje. Delavnico sta izvajali profesorici omenjene šole, ki sta tudi članici Rdečega križa. Na delavnici so se nam pridružili tudi učenci nekaterih nižjih razredov. Na podlagi teoretičnih osnov oživljanja in povijanja ran, so  praktično preizkusili svoje spretnosti.

Vtisi učencev:[wzslider autoplay=”true”]

Erik

V torek smo imeli naravoslovni dan. Predavateljici sta nam pokazali kako pravilno oživljamo. Naučili  smo se pravilno povijati rane in mesta glavnih žil. Najbolj všeč mi je bilo oživljanje. Bil sem zelo zadovoljen s predavateljicama, saj sta zelo lepo razložili in pokazali postopke. Če bom našel nekoga, ki je ponesrečen mu bom sedaj z veseljem pomagal.

Neja

V torek smo imeli naravoslovni dan. Naučila sem se kako oživljati dojenčka, kako se povija rane, kaj se stori, če močno krvavimo in kaj storiti, če se nekomu zatakne tujek v sapniku. Najbolj zanimivo mi je bilo praktično oživljanje na lutkah in povijanje sošolcev. Če bom našla kakšnega ponesrečenca, mu bom priskočila na pomoč in mu s pridobljenim znanjem pomagala.

Lidija

Predavateljici sta nas na naravoslovnem dnevu naučili kako se oživlja, rešuje in povija rane. Naučila sem se na katerih delih telesa najbolj teče kri, kako se uporablja defibrilator in kako pravilo povijamo rane. Bila sem zadovoljna s predstavitvijo.