V sredo, 8. maja, smo se učenci skupaj s spremljevalci odpravili v Kočevje, kjer smo si ogledali proizvodnjo podjetja Yaskawa. Najprej nam je vodja proizvodnje predstavil videoposnetke, kjer smo lahko videli, kako je podjetje začelo nastajati, kaj vse počnejo v podjetju in delovanje robotov. Temu je sledil ogled same proizvodnje. Videli smo, kako testirajo posamezne robote, preden grejo v prodajo, skladišče, kjer v posameznih škatlah skladiščijo točno določeno število sestavnih delov, da se pri sestavljanju ne morejo zmotiti. Ogledali smo si tudi oddelek kjer sestavljajo robote, lakirnico, pisarniški oddelek … Po končanem ogledu smo se posladkali s keksi in sokom. Ker nam je ostalo še nekaj časa, smo se ustavili ob Kočevskem jezeru, o katerem smo izvedeli veliko novih podatkov. Dan je bil zelo zanimiv in poučen, o čem pričajo naslednje fotografije in mnenja učencev:

 

Najbolj všeč so mi bili posnetki, ki smo si jih ogledali na začetku. Še posebej zanimiv se mi je zdel posnetek, ko se je robot spremenil v samuraja in ko so ga barvali. Nato smo si ogledali še pisarniški oddelek, ki je bil zelo velik. Zanimivo mi je bilo tudi testiranje robotov, saj je poteklo vse zelo hitro. Bil je odličen dan, saj sem se veliko novega naučil o robotih, zraven pa sem se še zabaval.

 David Šterk, 5. r

Meni je bilo najbolj všeč, ko smo gledali testiranje robotov in videoposnetek, ko sta robot in japonsko svetovno znani samuraj tekmovala z meči, ki se jim reče katana. Ta dan sem se veliko naučil o robotih. Vodiču sem povedal, da sem navdušen in da upam, da se enkrat tam zaposlim.

Lovro Šterk, 5. r

[wzslider]