Prvi teden v oktobru je Teden otroka. V šolski knjižnici smo mu namenili več dejavnosti.

V okviru 6. Nacionalnega meseca skupnega branja smo vsak dan brali drug drugemu. Še posebej smo se razveselili novih knjig.

Na svetovni dan živali 4. oktobra so knjižnico obiskali najmlajši, otroci iz vrtca. Veliko zanimivega so znali povedati o svojih domačih živalih in pozorno prisluhnili zgodbam o njih. Iz knjižnice so odnesli zajeten kupček knjig, ki jih bodo ob pomoči vzgojiteljic tudi letos prebirali za predšolsko bralno značko.

Učenci 1. in 2. razreda so prišli v knjižnico naslednji dan, na svetovni dan učiteljev. Ker smo v letošnjem Tednu otroka praznovali tudi 70-letnico Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki je skupaj z Društvom Bralna značka Slovenije nosilka bralnega projekta Zlata bralka, zlati bralec, so prvošolci prejeli v dar slikanico Marka Kravosa in Erike Cunja Hiša selivka. Tudi prvo- in drugošolci so uživali ob poslušanju zgodbe o nenavadni hiši selivki ter ogledu umetniških ilustracij v knjigi.

Teden otroka je učencem popestrila še mesečna knjižna uganka, ki se je navezovala na letošnjo temo radovednost.

Zaključek Tedna otroka pa je pod okriljem ZPM Črnomelj potekal v petek, 6. oktobra, v Kulturnem domu Črnomelj. Prireditve so se udeležile učenke kulturno-umetniškega krožka in se občinstvu predstavile z zborno recitacijo pesmi Nine Jelen Všečkaj srce. Pesem nam sporoča:

“Dajmo biti bolj prijazni na svetu,

v realnem življenju pa tudi na netu.

Dajmo še malo v dobro verjeti

in tisto, kar je v duši, vzeti.”

 

Prvošolci so se razveselili darilne slikanice Hiša selivka.

 

Priporočilnica » Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS

 

 

Marija Volf, knjižničarka