smartphone-1138901_960_720

Zbiralna akcija odpadnih gsmov, baterij in polnilcev v organizaciji Zveze prijateljev mladine Slovenije v sodelovanju z Rotary klubi Slovenije je zaključena. V akciji je sodelovala tudi naša šola z enoto vrtca. Akcija je potekala od 21. marca do 24. aprila 2016. Zaradi izrednega odziva je bila akcija podaljšana do 6. maja 2016. Nekateri domovi so postali čistejši, saj so na pobudo otrok, starši pospravili svoje predale in poiskali neuporabne naprave ter jih namenili za dober namen. V zavodu smo namestili zbirne škatle v ekokotiček šole in v vrtec, kamor ste odlagali naprave. Glede na število učencev v šoli in vrtcu smo zbrali zavidljivo število naprav ( 4,6 kg). Potrebno je bilo ločiti baterijo od telefona in vse sortirati posebej. Sledilo je tehtanje zbranega. Zaradi lažjega prevzema zbranega sem le-to odpeljala v Črnomelj na zbirno mesto JP Komunala Črnomelj. Po zadnjih podatkih je rezultat vseh zbranih sredstev blizu 20 000 €. Sredstva bodo namenjena za sofinanciranje otroških in mladinskih programov. Najupešnejše posameznike in šole glede na število učencev bodo nagradili.

Iskrena hvala vsem, ki ste se odzvali.


 

OŠ Stari trg ob Kolpi se priključuje veliki HUMANITARNI AKCIJI zbiranja starih mobilnih telefonov, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije v sodelovanju s Rotary klubi Slovenije. Stare mobilne telefone, baterije zanje, polnilce bodo zbirali po vseh osnovnih in srednjih šolah po Sloveniji. Na naši šoli bo zbirna škatla v Ekokotičku (nasproti garderob učencev 2. triletja; poleg zabojnika za zamaške, baterije).

Zbran denar bo namenjen izključno dejavnostim, ki bodo koristile otrokom in mladostnikom. Akcija se začenja 21. marca in bo trajala do 24. aprila 2016.

Vabljeni k sodelovanju.

 

Ekokoordinatorica Sabina Stopar

 

Novo 13.4.2016

Akcija “Halo, si za to?”, je v polnem teku in se uspešno izvaja na več kot 400 šolah po Sloveniji. Šolam se je pridružilo tudi veliko število vrtcev, društev ter nekaj organizacij in združenj.

Zaradi obsežnosti akcije in širokega interesa je projektni svet sprejel odločitev, da se izvajanje akcije PODALJŠA, do vključno 6. maja 2016