Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpi / tel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

GIBANJE JE VIR ZDRAVJA – ETM 2022 V OŠ STARI TRG OB KOLPI

Gibanje je vir zdravja in zdravje je vir gibanja. Vsako leto med 16. in 22. septembrom poteka teden trajnostne mobilnosti, ki vabi učence in starše k spremembi potovalnih navad. Letos pod sloganom: Trajnostno povezani. Trajnostno mobilnost obeležujemo tudi na OŠ Stari trg ob Kolpi. 

V tem tednu smo bili z učenci od 1. do 4. razreda izredno aktivni. Na trajnostni način so v šolo prihajali in odhajali iz nje. Večinoma so se učenci posluževali šolskega prevoza, nekateri učenci iz bližine pa hodijo v šolo peš.

Strokovne delavke iz ZD Črnomelj so za nas pripravile zabaven poligon, v sklopu delavnic: Zdrav slog. Gibali smo se tudi na igralih, z balonih, ob odmorih. Gibalni odmor med poukom prve triade je že stalnica našega vsakdanjika. Prvošolke in drugošolce je obiskal policist g. Čadonič in nas popeljal na sprehod po naselju. Podučil nas je o prometnih znakih in obnašanju pešcev v prometu.

Na dan slovenskega športa – 23. 9. 2022 – pa smo obeležili dan slovenskega športa in se v obliki športnega dne udeležili dogodka v Črnomlju – Športaj v mestu. Preizkusili smo se v različnih športnih disciplinah.

 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost