Začetek meseca oktobra smo v enoti vrtca obeležili s tednom otroka. Z učenci in učiteljico Urško smo v telovadnici pripravili druženje kjer smo otroci iz vrtca skupaj z vzgojiteljicami odigrali lutkovno predstavo Razbita buča. Učenci pa so pripravili deklamacije in zapeli pesmice, ki so se jih pridno naučili že v tem šolskem letu. Ob koncu so si otroci izmenjali še simbolična darila, ki so jih sami izdelali.

V mesecu oktobru imamo mesečno temo polja in njive ter pri starejših otrocih tudi ozimnica. Veliko smo se pogovarjali o pridelkih in dobrotah, s katerimi nas je pridno obdarila bogata jesen in pridno delo naših rok v pomladnih in jesenskih dneh. Tudi otroci so prinesli nekaj pridelkov iz domačega vrta, katere smo skupaj podrobno ogledali, jih opisali in razstavili. Ob tem nas je obiskala pravljičarka Violeta in nam prijazno povedala pravljico o Repi velikanki. Otroci so bili navdušeni. Pravljico smo skupaj obnovili in nato ustvarjali. Prav tako smo veliko ustvarjali tudi na temo jeseni, tako otroški izdelki vseskozi lepo popestrijo in krasijo naše skupne prostore.

Z velikim veseljem smo se vključili tudi v humanitarno akcijo »Otroci za otroke«, v kateri do konca novembra zbiramo srebrne kovančke za Urbana.

V sodelovanju z ZD Črnomelj pa smo gostili kineziologinjo Dašo, ki je za nas pripravila prav posebno presenečenje. V šolski telovadnici smo se ji pridružili in za ogrevanje naredili nekaj vaj nato pa je sledila zabavna Olimpijada. Otroci so bili razdeljeni v manjše skupine in vsaka skupina je dobila navodilo po postajah. Tako so se otroci preizkusili v različnih spretnostih: poskoki, metanje, zadevanje.. Ob zaključku so vsi prejeli tudi prave olimpijske medalje. Navdušenja vsekakor ni manjkalo, Dašinega naslednjega obiska pa se že veselimo!