Ponedeljek, 6. 3. 2017

Ob 8. uri smo se zbrali pred šolo, počakali 15 minut in se odpeljali proti Vojskemu. Pot do Vojskega je bila za nas neučakane kar dolga. Prispeli smo okrog 11. 30 ure. Takrat smo se na hitro srečali še z drugo skupino, in sicer s 40 učenci OŠ Ljubečna. Vsi skupaj smo se razporedili po sobah in se razpakirali. Naša soba mi je bila zelo všeč, ker je bila velika. Sledilo je kosilo – korenčkova juha, pečen piščanec, široki rezanci in solata. Bilo je zelo okusno. Sledil je kratek počitek, nato smo se zbrali v avli, kjer nam je učitelj Rok predstavil hišni red. Zatem smo se odpravili na popoldanske aktivnosti, in sicer nordijsko hojo. Hodili smo približno uro in pol. Bilo je kar dolgo in naporno, saj smo hodili po snegu. Vendar, ko smo prišli nazaj nas je čakala večerja in to kar pleskavica ter krompirjeva solata. Zvečer pa nas je čakala najbolj zanimiva dejavnost Razgibajmo možgane. Kviz, kjer smo tekli, razmišljali, odgovarjali, metali kocko in se bolje spoznali z učenci OŠ Ljubečna. Sledilo je tuširanje in sladko spanje.

Učenka 4. razreda

 

Torek, 7. 3. 2017

Zjutraj smo se zbudili ob pol sedmih, se oblekli in pojedli zajtrk. Zatem je sledilo smučanje. Ko smo prišli nazaj, smo imeli malico in pol ure počitka. Kasneje smo šli tečt na smuči. Nato smo šli na kosilo in po kosilu imeli eno uro počitka. Sledilo je spoznavanje živali v CŠOD Vojsko. Spoznali smo
kačo Borisa, kuščarja in činčile. Nastopila je večerja, priprave na materinski dan in globok spanec.

Učenca 4. in 6. razreda

 

Sreda, 8. 3. 2017

Tako kot prejšnji dan nas je učiteljica zbudila ob 6.30. Sledil je zajtrk. Ob osmih smo bili že na smučišču, druga skupina pa na teku na smučeh. Smučali smo do desetih, potem smo imeli malico. Po malici smo šli spet na smučišče. Tam smo po aktivnosti imeli 30 minut odmora. Pri popoldanskih aktivnostih smo šli na pohod do razgleda Jeklenk, se spoznavali prek iger na svežem zraku, nato pa se vrnili v učilnico in ponovili alternativne vire energije. Sledila je večerja in klicanje domov. Kasneje pa smo imeli nagajive igre vse do devetih. Bilo je zelo zabavno in veliko smeha. Ob deseti uri smo že spali.

Učenec 6. razreda

 

Četrtek, 9. 3. 2017

Zjutraj smo se zbudili in odšli na zajtrk. Po obroku smo šli smučat. Tam je bilo zabavno. Začetniki smo bili zelo dobri in pohvaljeni s strani učiteljev. Ko smo prišli nazaj, smo pojedli malico, imeli nekaj odmora, počivali in vadili za nastop, ki je sledil v večernih aktivnostih. Nato smo pripravljali kosilo, in sicer značilno idrijsko jed Žlikrofe, ki smo jih pojedli za kosilo. Bili so odlični. Po kosilu smo imeli kratek počitek, potem pa smo se odpravili ven. Imeli smo orientacijski tek. Vsi smo bili kar dobri. Zvečer smo pojedli večerjo, pospravili za seboj in imeli disko večer. Zelo smo se zabavali. Po ”žurki” je sledilo tuširanje in spanje. Ta dan smo šli spat kar žalostni, saj smo vedli, da gremo naslednji dan že domov.

Učenka 5. razreda

Petek, 10. 3. 2017

Zbudili smo se ob 6.30. Ob sedmih smo imeli zelo dober zajtrk. Po zajtrku je sledilo smučanje. Tam smo se res zelo zabavali. Ko smo prišli iz smučanja smo imeli malico. Jedli smo kruh in sadje ter pili čaj. Potem smo imeli nekaj prostega časa oziroma čas za pospravljanje kovčkov v avlo doma. Nato smo se zbrali v jedilnici. Tokrat smo se učili kleklanja. Naredili smo si zapestnice. Potem je dežurni pripravil pribor za kosilo. Jedli smo ražnjiče, juho in krompir. Imeli smo odličnega kuharja, ki nam je vsak dan pripravil slastne obroke. Po kosilu pa smo odšli domov.

Na Vojskem smo se imeli zares lepo.

Učenka 4. razreda

 

[wzslider]