Svetovni dan Zemlje, ki ga že več kot po stoletja obeležujemo 22. aprila, letos poteka s pobudo, da moramo investirati v naš planet. Svetovni dan zemlje v svojem sporočilu nagovarja vsakega izmed nas. »To je trenutek, ko lahko spremenimo vse. Zdaj je čas za neustavljiv pogum. Skupaj moramo vlagati v naš planet. Kajti zelena prihodnost je uspešna prihodnost«

V oddelku podaljšanega bivanja, v Starem trgu ob Kolpi, smo Dan Zemlje obeležili tako, da smo zvedli čistilno akcijo na igrišču v Starem trgu.

 v 1. IN 2. razredu smo posejali semena vrtne krese in si v razredu naredili mini vrtiček. S potaknjenci smo posadili sobne rastline in jim celo nadeli izvirna imena, do konca šolskega leta bomo skrbeli zanje.

Tretješolci in četrtošolci smo najprej nanizali veliko besed, na katere pomislimo ob besedi ‘Zemlja’. V nadaljevanju smo si ogledali videoposnetek o problematiki odpadkov in posledice le-teh in prišli do zaključka, da smo za prihodnost Zemlje odgovorni mi sami. Dan smo zaključili z ustvarjanjem. 

Učenci 5. in 6. razreda pa so si ogledali dokumentarni film Temna stran zelenih energij, kjer smo ugotovili, da vse “zeleno” le ni tako zeleno kot se zdi.