V soboto, 21. 3. 2015, so imeli učenci 1., 2 in 3.  triletja tehniški dan .

1 triletje z naslovom – MOJA KNJIGA.

Šolska svetovalna delavka Andreja Rade je med 8.00 in 8.45  izvedla predavanje na temo poklicev. Bolj podrobno smo spoznali poklic mizarja, ki sta nam ga predstavila gosta, Kristjan Kapš – mizar in Leo Lindič- dijak srednje lesarske šole.

Sledilo je kaširanje papirja. Učenci so spoznali, kako lahko iz starega papirja izdelamo novega. Pri tem so zelo uživali. Sledila je obdelava lesenih izdelkov, kjer so se prelevili v prave male mizarje. Učenci so izdelali staro igro iz lesa, ki so jo poimenovali tri v vrsto – hruške in jabolka.

Učiteljica Ingrid Mihelič

 

2. trIletje z naslovom IZDELKI IZ SLANEGA TESTA. Pripravili so slano testo in izdelali izdelke s cvetličnimi motivi, ki so jih tudi ustrezno pobarvali.

Dan dejavnost je vodila učiteljica Urška Simonič.

 

3. triletje z naslovom OBDELOVANJE GRADIV – LES IN SPOZNAVANJE POKLICA MIZAR

Med 8.00 – 8.45 enako kot za učence 1. triletja

Od 9.00 – 12.15 poteka delo v delavnici tehniškega pouka;  izdelajo se predmeti iz lesa, kateri bodo prvotno služili za namene izvedbe turistične tržnice, ki je del šolskega projekta Turizmu pomaga lastna glava.

Pri tem so učenci spoznali več načinov obdelave različnih vrst lesa. Pri delu sta jim pomagala gosta-mizar in dijak; mizar Kristjan je v svoji delavnici izdelal polizdelek – hiško, katero so potem učenci izdelali do konca; vodil in nadzoroval delo je učitelj tehniškega pouka Mitja Šerbec.

Nekateri Izdelki so na ogled v jedilnici šole.